Подарете спокойни и щастливи празници на вашeто любимо куче!

Ноем 19, 2018 944

Коледните и Новогодишни празници обикновено са свързани с радост, очакване и еуфория за хората.

Дали това е така и за домашните любимци?

Голяма част от кучетата се чувстват по-скоро стресирани и уплашени от всичко, което се случва около тях през тези празнични дни. Обикновени неща могат да ги разстроят. Например: появата на нови хора, пътуване с кола, оставянето им сами вкъщи, попадане на ново място(хотел), силен шум и фойерверки.

Всяка ситуация на стрес може да доведе до различни проблеми с поведението на вашия четириног любимец. Tова е резултат от стремежа му да се справи със ситуацията.

 

Как да помогнете на вашите любимци да се справят със стреса в различни ситуации по естествен и безопасен начин?

Разработени са специални продукти, които съдържат феромони и доказано намаляват поведенческите проблеми при кучета.

Какво са феромоните и как действат на поведението?

Феромоните са естествен химичен сигнал, който животното отделя за себе си или себеподобни. Така, то предава определено съобщение . Отделни части от тялото излъчват различни феромони. Те се различават от хормоните. В зависимост от функцията им, има различни видове феромони -териториални, сексуални, успокояващи и предупреждаващи. Те се долавят само от конкретното животно и други животни от същия вид, което влияе на тяхното поведение. Не се долавят от хора, защото са видово специфични.

Феромоните се долавят чрез специфичен орган (Якобсонов), разположен в небцето. Чрез подушване от въздуха, те достигат до него. В този орган, феромоните активират рецептори, които предават информацията на центрове в мозъка, контролиращи емоциите и предизвикват бързи физиологични и поведенчески промени. Ефектите са подсъзнателни и не се контролират от животното. 

Продуктите от гамата Adaptil ® съдържат синтетичен аналог на кучешки успокояващ феромон, който женските кучета отделят при лактиране. Този феромон е силен сигнал и създава усещане за сигурност и уют на кученцата. Той се отделя от Adaptil ® и действа по същия начин и на възрастни кучета, като ги успокоява при стресови ситуации.

Adaptil® доказано намалява признаците на стрес и успокоява кучетата по естествен начин!

Създадени след задълбочен анализ на множество проби от естествени секрети на кучета от различни породи, различен пол и различен полов статус (некастрирани и кастрирани мъжки и женски животни). Съдържат клинично изпитани феромони и се препоръчват от водещи специалисти по поведението в цял свят. Не са седатив или транквилант. Феромоните са безопасни за домашните любимци и хората, когато се използват съгласно препоръките за употреба.

Всяко животно е уникално и резултатите може да варират. Може да се наложат допълнителни действия за промени в поведението и околната стреда. Препоръчва се и консултация с ветеринарен лекар.

Подарете спокойни и щастливи празници на вашeто любимо куче!

Споделете:


Напишете коментар: