Изберете “ДВОЙНА ЗАЩИТА” срещу комари и пясъчни мухи за Вашето куче!

Авг 13, 2018 3102

Лято е! Време за почивка и ваканция, но........ не и за комарите и пясъчните мухи! Те се размножават в топло време и могат да заразят кучето ви с опасни заболявания! Не им позволявайте това! 
Защитете вашите космати домашни любимци срещу летящи насекоми по най-добрия начин, с пипетите от ново поколение.

 

Слънчеви дни, дълги вечери, време за разходка навън или просто да си стоим и да почиваме. За нещастие насекомите нямат почивка и лятото е пиков сезон за комари и пясъчни мухи.

Пиков сезон за комари и пясъчни мухи

Това е лоша новина за нас, но и за нашите кучета, защото комарите могат да ги заразят с дирофилария (опасният, смъртоносен сърдечен паразит).

Разпостранението на дирофилариоза през последните години в Европа нараства значително. В България също се установяват все повече случаи на заразени кучета. Когато заразен комар ухапе кучето, той му предава ларви на паразита, които започват да циркулират в кръвта. Те се развиват и мигрират чрез кръвообращението. Възрастните червеи достигат 17-27см дължина и нормално паразитират в белодробните артерии и дясното предсърдие. С времето паразитите бавно и необратимо увреждат сърцето и белите дробове. 


Друг голям враг е пясъчната муха. Тези малки мухи са тихи, но пренасят причинител на смъртоносно заболяване- лайшманиоза.

Болестта се причинява от едноклетъчни паразити, които атакуват жизненоважни органи( кожа, бъбреци, черен дроб..)

Имайки предвид тези рискове, защитата на Вашето куче е от съществено значение. Разпостранението на опасните вектори- комари и пясъчни мухи, става все по-голямо в Европа. 


Какво може да направите? Без паника и забрани за вашето куче да излиза навън!

С „ДВОЙНАТА ЗАЩИТА“ може да решите проблема и с вектора(преносител) и със заболяването.

В продължение на много години употребата на традиционни препарати за профилактика беше стандарт за добра защита. В днешно време  можем да направим много повече с „ДВОЙНАТА ЗАЩИТА“. Учени и ветеринарни лекари препоръчват това. 

 

Най-добрата защита: ДВОЙНА ЗАЩИТА!


„ДВОЙНА ЗАЩИТА“ е комбинация от:

Ефективни репелентни продукти, като VECTRA 3D, които отблъскват преносителя (комари и пясъчни мухи) и намаляват до минимум опасността от ухапване. Защита отвън!

+ Профилактичен препарат, който се дава за предотвратяване развитието на причинителя на заболяване вътре в организма на кучето. Защита отвътре!


VECTRA 3D убива и отблъсква комари! Комар, който е имал контакт с куче, на което е приложена Вектра умира, преди да засмуче кръв! Така няма възможност да ухапе нито кучето, нито други домашни любимци в близост, както и хора. 
Vectra 3D е важно допълнение към ежемесечната профилактика срещу дирофилариоза!

VECTRA 3D отблъсква пясъчни мухи! Пясъчната муха е отблъсната преди да засмуче кръв и да предаде опасният причинител на лайшманиоза
Vectra 3D е важно допълнение към профилактиката срещу лайшманиоза!

Лесно е! Пипетите Vectra 3D осигуряват защита за цял един месец и свеждат до минимум опасността от заразяване. Удобни за употреба, с удължен накрайник, бързо действащи и водоустойчиви( изчаква се 48 часа след приложение)

 

Не всички продукти срещу външни паразити са еднакви! 


Само някои от тях, като пипетите Vectra 3D са ефективни едновременно срещу комари, пясъчни мухи, бълхи, кърлежи, хапещи мухи за цял месец. 
Вектра 3D спира паразитите, преди да са ухапали! Има репелентно действие и действа върху самата кожа, без да влиза в кръвообращението(за разлика от таблетките).


Попитайте вашият ветеринарен лекар за „Двойната защита“ и пипетите от ново поколение!

 

Изберете “ДВОЙНА ЗАЩИТА” срещу комари и пясъчни мухи за Вашето куче!

Споделете:


Напишете коментар: