Ефективна защита срещу външни паразити през цялата година!

Ян 18, 2018 1028

Как да защитите Вашето куче от бълхи, кърлежи, комари и мухи? Пипетите Вектра 3D са решение за цялата година! 

 

Замисляли ли сте се, какви са предизвикателствата Ви през цялата година и как може да се справите с тях?

Помислихте ли как ще защитите кучето си от  бълхи и кърлежи? Обявявайки война на тези неприятни и опасни външни паразити, Вие ще защитите здравето на своето куче и ще спите спокойно, сигурни че сте се погрижили добре за него.

Обърнете внимание, че за ефикасната защита е много важно  да сте добре информирани!

 

Защитете любимеца си през цялата година

Противно на общото схващане, кучето се нуждае от целогодишна защита (от Януари до Декември), не само през летните месеци. Външните паразити, като бълхи и кърлежи, са активни  непрекъснато! Могат да тормозят дори кучета, отглеждани в домашни условия.

Ето защо е особено важна редовната защита на любимеца Ви. За да осигурите надеждна протекция, трябва да спазвате стриктно препоръките. Това означава, да се придържате към указанията, засягащи  честота и интервали на приложение на продуктите, които са посочени в техните листовки. Затова е важно да изберете най-подходящия продукт за кучето и Вас самия.

Продукти, прилагащи се чрез накапване (spot-on) върху кучето са отлично решение, което се предпочита от много стопани.

Ако Вашето куче е неспокойно, ако нямате време или забравяте, тогава за Вас ще е по-лесно да контролирате  външните паразити чрез точно такъв продукт.

Според проведено проучване на Bio’Sat през 2016-та година: 53% от собствениците на кучета във Франция предпочитат спот-он продукти пред каишки, таблетки, спрейове или шампоани.

Повече от 90% от анкетираните определят, че за тях е важно апликаторът на пипетата да е  удобен за употреба. Предпочитат  се продукти с голям апликатор и сферичен край, чрез който да се нанесе съдържанието лесно и безболезнено по гърба на кучето*.

Трябва да се отбележи, че само някои спот-он продукти от ново поколение могат да осигурят репелентен ефект срещу паразитите, заплашващи кучето Ви. Това е особено важно, ако искате да предпазите кучето от ухапвания от паразити – бълхи, кърлежи и летящи насекоми. Може да не знаете, но е достатъчно само едно ухапване, за да бъде заразено Вашето куче с опасни патогени.

Ако имате някакви колебания, консултирайте се с ветеринарен лекар, който може да отговори на въпросите Ви и ще  предложи най-подходящия продукт за нуждите на Вашето куче.

Нещата могат да бъдат лесни!

 

Решени ли сте да защитите кучето си и да спазите най-подходящата терапия за контрол на паразитите?

Ето няколко лесни съвета:

  1. Определете член от семейството, който да отговаря за обезпаразитяването на  домашния любимец и сложете бележка за напомняне на видно място.

  2. Ако сте избрали продукт с ежемесечно приложение  изберете дата,  лесна за запомняне( например в началото на всеки месец).

Може да използвате и  безплатното приложение Ceva Pet Care app. Просто трябва да го свалите на Вашия телефон и то ще ви изпраща напомняне всеки месец.

 

*2032 стопани на кучета в Европа взеха участие в това проучване, проведено през Август 2016 г.

 

Ефективна защита срещу външни паразити през цялата година!

Споделете:


Коментари:

Напишете коментар: